Selecteer een pagina

Antwerpse modewereld in de kijker

 

Vaste waarde in de koekenstad

Op 5 en 6 oktober organiseert Antwerp Retail Shopping Promotion opnieuw het Antwerp Fashion weekend, een kleurrijk evenement dat intussen niet meer weg te denken is en waaraan district Antwerpen graag haar steun verleent. “Antwerp Fashion Weekend draagt bij aan de sterke reputatie van Antwerpen als modestad. Ook dit jaar biedt district Antwerpen graag de nodige ondersteuning aan dit bijzondere modeweekend.”, benadrukt schepen Samuel Markowitz. “De lokale handelaars zorgen samen met de Antwerpse modescene voor een bruisend weekend dat 100.000 bezoekers naar onze gezellige winkelstraten lokt.”

Mode ontdekken van het Centraal Station tot aan de Schelde

Het centrum van Antwerpen ademt mode en bezoekers kunnen dan ook in de hele binnenstad genieten van dit modefeest. Verspreid over het weekend vinden modeshows plaats in de Wilde Zee, de Nationalestraat, de Steenhouwersvest, de Stadsfeestzaal en op de Meir. Ook de Schuttershofstraat heeft voor deze editie present getekend met een 20-tal winkels die op vrijdag en zaterdag tot 19u hun deuren openen en klanten verwennen met een drankje. Voor fashion addicts die liever zelf aan de slag gaan, zijn er tal van activiteiten gepland: petjes, T-shirts of armbandjes pimpen in de Grand Bazar, ‘Colour your life’ met persoonlijk stijl- en kleuradvies in de Nationalestraat of outfits ruilen tijdens de geliefde Fashion Sweep in de Kammenstraat. Voor elk wat wils.

Glitter & glamour

Maar mode gaat natuurlijk over meer dan enkel kledij. Liefhebbers van accessoires komen in de Gouden Straatjes ongetwijfeld aan hun trekken. Meer dan 20 zilver- en goudsmeden betoveren hun klanten hier met de meest exclusieve en oogverblindende juwelen. Wie wil, kan ook inschrijven voor verschillende gegidste wandelingen die dieper ingaan op de geschiedenis van het juweliersambacht in Antwerpen. Meer info op www.degoudenstraatjes.be. Ook het Antwerp World Diamond Centre zet op zaterdag 6 oktober zijn deuren open en nodigt iedereen uit om een kijkje te komen nemen achter de schermen. Bezoekers kunnen er zelf ruwe diamanten slijpen en beoordelen, met een VR experience de mijnen in duiken of hun eigen juwelen laten schatten door een expert. Deelname is gratis, maar omwille van de veiligheid moeten bezoekers zich vooraf registreren op www.dagvandediamant.be.

Out of the box

De invloed van mode reikt uiteraard nog heel wat verder. Nieuw dit jaar is de Fashion Run, georganiseerd door Addict Store: vanuit de Kammenstraat vertrekken deelnemende lopers voor een parcours van 8 tot 10 kilometer langs de highlights van het Antwerp Fashion Weekend. De loper met de meest modieuze sportieve outfit wordt beloond met een unieke prijs. Benieuwd hoe de mode de kunstwereld inspireert? De beloftevolle jonge Antwerpse kunstenaar Elvis Romeo Dhen verrast met zijn collectie ‘Yume’ (Japans voor ‘droom’). In de Thomas More-campus in de Kronenburgstraat kunnen bezoekers zijn expo ‘Welcome to my world’ bekijken, met onder meer een aantal zelf ontworpen en bewerkte kledingstukken. In zijn werk probeert hij fantasiewerelden te verkennen die inspiratie halen uit een rijke verbeelding, dromen en visioenen.

Antwerp Fashion Weekend: een warm feest voor iedereen

Bovenal is Antwerp Fashion Weekend een feest dat iedereen een warm hart toedraagt. Blikvanger in deze editie is de Pink Ribbon modeshow die op zaterdagmiddag plaatsvindt. Verschillende borstkankerpatiënten krijgen een make-over en verschijnen vanaf 15u op de catwalk. “Het is voor ons als organisator erg belangrijk dat iedereen meetelt. De moedige vrouwen die deze ziekte doormaken mogen nog steeds gezien worden en we zijn dan ook vereerd dat ze aan dit initiatief willen deelnemen.” licht perswoordvoerder Nico Volckeryck toe. Op zondag kunnen bezoekers dan weer terecht bij de stand van KBC – ter hoogte van de reuzenhand op de Meir – voor overheerlijke Brusselse wafels aan 10 eurocent. De opbrengst van deze actie wordt integraal aan Think-Pink geschonken. In het kader van de actie “Shoppen in een propere omgeving is zoveel fijner” stroopt de VZW Meir tijdens het Fashion Weekend ook de mouwen op om sigarettenpeuken en ander zwerfvuil op te rapen. Om bezoekers te sensibiliseren wordt het afval nadien tentoongesteld in een doorschijnende kubus.

Deze vijfde editie van het Antwerp Fashion Weekend kwam tot stand dankzij de steun van Lightspeed, Models On Stage, Quartier National vzw, Meir vzw, Wilde Zee vzw, Neutraal Syndicaat Voor Zelfstandigen, Stadsfeestzaal, Grand Bazar Shopping, Pink Ribbon en District Antwerpen.

Contact: Nico Volckeryck
Telefoon : 0496 25 97 45
E-mail : nico.volckeryck@telenet.be
Foto’s vrij voor gebruik

Het Antwerp Fashion Weekend heeft tal van verassingen in petto.